Plezier in ondernemerschap. Dat was ooit?

02 jul 2019

Merk jij dat je als ondernemer dagelijks bezig bent met voor je gevoel alleen maar negatieve zaken? Ze kosten je enorm veel energie en leveren niets op. Je denkt bij jezelf: ‘Dit wil ik veranderen’. Maar je komt er zelf niet doorheen. Kun je wel wat hulp en frisse inzichten gebruiken?

Menig ondernemer of directeur vraagt zich vaak af: Met welke motieven ben ik nou ooit in dit bedrijf gestapt? Het was vaak een perfecte manier om vakmanschap en vaardigheden zelfstandig te gaan uitoefenen. Heerlijk op eigen benen staan en niet gebonden zijn aan de remmende spelregels van een grote onderneming. In het begin loopt alles op rolletjes. De omzetten groeien en er wordt ook meteen goed geld verdiend. Het bedrijf groeit en tegelijkertijd worden ook andere onderdelen volwassen.

Je personeel bijvoorbeeld. Zij krijgen eigen inzichten en willen dit vertaald zien in salaris en/of meer zeggenschap. Ook komt het voor dat belangen van mede aandeelhouders- of directieleden uiteen gaan lopen. Er ontstaan dan verschillen van inzicht, die soms buitenproportionele vormen gaan aannemen.

Waar ging het nu mis de afgelopen jaren?

Wat zijn nu precies de redenen waarom je vastloopt? De oorzaken kunnen heel divers zijn. Stel je jezelf geregeld de vraag hierboven, maar merk je dat het antwoord uitblijft?

Een paar voorbeelden. Zo kun je je bijvoorbeeld afvragen waarom je mede aandeelhouders structurele verandering voorstaan, terwijl er toch gewoon winst gemaakt wordt. Of je bevindt je in een vernieuwende branche maar krijgt de handen intern nauwelijks op elkaar voor een toekomstige investering. De interne processen in jouw organisatie zijn inmiddels dusdanig complex geworden dat je de oorspronkelijke bedrijfsdoelstelling er nog nauwelijks in terugvindt. Vaak is het een combinatie van factoren, maar je kunt er zelf de vinger niet meer op leggen.

Positieve draai geven

Je wilt een positieve draai aan de zaken geven. Kun je dat zelf? Mijn advies: neem regelmatig afstand van het proces en probeer de mogelijke oplossingen te vinden. Lukt het je niet om deze te realiseren? Een objectieve externe blik en tijdelijke hulp bij de implementatie van de benodigde aanpassingen kan je helpen de zaken effectief scherp te stellen.

Jezelf tijdelijk laten bijstaan in dit proces is dus zeker een optie

En dat is absoluut geen brevet van onvermogen. Eerder een voorwaarde om weer een stap verder te komen in de bedrijfsontwikkeling. Het gaat simpelweg om het herbenoemen van waar je bedrijf voor staat en waarmee je geld verdient. Vervolgens zoek je uit welke mensen en processen hieraan bijdragen. Vaak zul je zien dat heel veel gewoon in orde is. Van ingeslopen negatieve bijzaken neem je resoluut afscheid, zodat je weer overzicht, energie en plezier in het ondernemerschap ervaart. Want daar was het toch allemaal om begonnen?

Volg mijn blogs

De volgende keren beschrijf ik diverse redenen en voorbeelden van vastgelopen ondernemers en hun gedragingen. Vervolgens ga ik in op mogelijke oplossingen.

Heb je een vraagstuk en ben je benieuwd naar mijn visie op mogelijke oplossingen? Mail me dan gerust via g.pieters@stolwijkpietersberg.nl. Je krijgt altijd antwoord.

 

 


Delen via Social Media